exposeren,  life

Meedoen met de Kunstroute 2024

Vorige jaar heb ik voor het eerst meegedaan aan de Kunstroute hier in Zeist. Ik vond het best wel spannend maar uiteindelijk ook heel nice. Het bleek heel leuk om met mensen die echt geïnteresseerd zijn over je werk te praten. Dus dit jaar heb ik niet getwijfeld… over mijn deelname dan… Nu twijfel ik over wat en hoe…

WAT
Vorige keer heb ik werk laten zien waar ik op dat moment mee bezig was én ouder werk waar ik gewoon nog steeds tevreden over ben. Ondertussen ben ik een jaar verder en ben ik me steeds meer aan het focussen op grafisch werk en op textiel. Maar in dat proces heb ik ook andere leuke dingen gemaakt. Moet ik me nu focussen op de twee werkvormen die een beetje boven lijken te komen drijven of toon ik ALLES wat ik vorig jaar gedaan heb? En betekent deze gedachtegang dat ik vind dat ik dit jaar alleen nieuw werk moet laten zien?

Wanneer ik de verschillende muren van mijn woonkamer afga, dan weet ik niet goed in wat voor groepjes ik mijn werk moet verdelen. Ik heb een paar grotere muren met weinig spijkers. Je kunt er goed wat groter werk ophangen, alleen heb ik vooral veel kleiner werk gemaakt. Soms is het grafische werk best wel klein. Hangen er dan niet wat weinig dingen bij elkaar? Mijn inner curator schiet helemaal in de stress.

Mijn eerste idee is om alles qua materiaal bij elkaar te hangen. Dus het grafisch werk bij elkaar, net als de log cabin werken en de stoffen collages. Past al het grafische werk wel bij elkaar? En is deze verdeling ook het leukste om naar te kijken? Als ik het werk bij elkaar leg, schuif ik automatisch al wat dingen door elkaar. Misschien kan ik dingen ook meer op kleur bij elkaar hangen. I like!

HOE
Wat is nu de beste manier om textiel werk tentoon te stellen? Hoe krijg ik het aan mijn muur? Ik hang het op les meestal met spelden op, maar dat gaat thuis niet. Mijn muren zijn te hard. Moet het dan in een lijstje? Met of zonder glas? En als ik het zonder omlijsting wil ophangen… hoe dan?

Ik besluit dat de grotere werken gewoon als lappen op de muur moeten kunnen hangen. Ik moet aan de achterkant een ophangsysteem maken. Ik heb wel voorbeelden gezien waarbij er een ‘tunneltje’ aan de achterkant zit, waar een latje doorheen steekt. En aan dat latje kun je dan een touwtje maken. Denk dat ik dat dan van visdraad wil, zodat het zo min mogelijk opvalt. Één van mijn werken is best wel scheef aan de bovenkant. Ik zal moeten uitproberen of deze techniek hier ook werkt.

De kleinere stoffen collages kan ik misschien wel op een stuk karton vastzetten en dan in een open lijst ophangen. Als ik ze niet vastplak, maar met een paar steekjes vast zet, houden ze hopelijk nog wel het luchtige karakter van stof én kan ik ze weer makkelijk uitlijsten als ik ze niet meer op papier wil hebben. Ook hier is dus werk aan de winkel.

Dan heb ik ook nog eens een heleboel dingen niet zo netjes in het midden van een blad gedrukt en dat maakt het een heel gepiel alles een beetje netjes in een lijstje te krijgen. Hier kom ik wel uit. Is ook gewoon een kwestie van doen. Ga zo maar even een rondje bouwmarkt voor de volgende stappen!

Ben je benieuwd hoe het er uiteindelijk uitziet? Kom dan gezellig een kijkje nemen tijdens de Kunstroute in Zeist, zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2024 van 12 tot 17 uur. Er doen meer dan 50 kunstenaars mee, dus er valt een heleboel te zien.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *